Buurtvereniging Heikant ’80 stelt zich voor

cropped-LOGO-HEIKANT-80.pngHeikant `80 is de oudste buurtvereniging van de Heikant. In 1980 werden de eerste woningen in de Heikant opgeleverd. Helaas niet allemaal volgens verwachting. Door de klachten te bundelen ontstond er een sterkere vuist naar de aannemers. Hierdoor is een hechte band ontstaan tussen de bewoners en dat resulteerde in oprichting van de buurtvereniging Heikant ’80.
Afbeelding 001Onze buurvereniging ligt globaal tussen de Heerbaan, Dom, Berg en de Gijzenberg. Totaal wonen er 160 gezinnen in de buurt en is iets meer dan 40% lid van de Heikant ’80.
De buurtvereniging draait helemaal op vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit vier personen. Deze worden ondersteund vele actieve leden. Die organiseren activiteiten voor kinderen,  volwassenen en gezin. Ook wordt door de actieve leden het oud-papier opgehaald wat  zorgt voor extra inkomsten voor de vereniging.
Het is een gezellige vereniging waar voor iedereen wat in te vinden is. Voor de kleintjes paaseieren zoeken, kerstknutselmiddag, Sinterklaasbezoek en roller-skaten. De grotere kinderen gaan een keer per jaar iets speciaals doen wat alleen voor hun leeftijdsgroep is. Zij zijn al ooit gaan laser-schieten, steppen en survivallen.

Helledoornfoto

Voor het hele gezin wordt er dit jaar weer een fietstocht georganiseerd en daarna gaan we gezellig met iedereen wokken. Dit gebeurd op twee grote branders waar van alles op wordt klaargemaakt. Vlees, vis, mie, rijst, groeten noem maar op. Dit is vorig jaar zeer goed in de smaak gevallen. Iedereen van groot tot klein heeft hier heerlijk van gesmuld.
Met een springkussen erbij en een oppas-opa ervoor was ook dit voor groot en klein een enorm succes. Door de gunstige ligging van een pleintje in onze wijk hebben we een gezellige plaats om activiteiten samen te doen. Midden op dit pleintje ligt een jeux des boullebaan (een schenking van de Hartstichting) waar regelmatig gebruikt van gemaakt wordt. Eén maal per jaar wordt een een jeux des boulle toernooi gehouden voor zowel de jeugd als voor de volwassenen. Hierbij staan ook meestal de beste boullers aan wal. Ook wordt er op dit plein onze jaarlijkse kerstborrel gehouden waar door velen naar toe wordt geleefd.

Er worden ook spontaan activiteiten ingelast, zoals een bezoek aan de voetbal wedstrijd Eindhoven- Den Bosch waar onze leden gratis toegang kregen.IMG_1722
Zo ziet u er is voor elk wat wils in onze buurtvereniging.
Maar waar doen we het allemaal voor? Wij doen het voor onze kinderen die iedere keer weer zichtbaar genieten, voor het sociale contact tussen de mensen in de buurt en voor het gezellig samen zijn.
Wat zijn onze toekomst plannen? We willen graag zo verder gaan. Met een aantal activiteiten die ieder jaar weer terugkomen en regelmatig nieuwe dingen toevoegen. Wel willen we alle leeftijdsgroepen bereiken. En voor iedereen wat gezelligs doen.

In het jaar 2005 bestond onze buurtvereniging in de Heikant als eerste 25 jaar. Dit werd dan ook een bijzonder jaar waarin we graag een aantal speciale activiteiten organiseerden.

Heikant ’80 is een gezellige buurtvereniging waar iedereen, van jong tot oud, een plekje kan vinden. Natuurlijk kunnen wij altijd hulp gebruiken van onze leden. Dit mogen natuurlijk ook leden zijn die op dit moment nog niet echt actief zijn in onze vereniging.

Reacties zijn gesloten.